“Potpisivanjem ugovora u zgradi Općine Nedelišće, označen je početak radova na izgradnji novog vatrogasnog spremišta u Nedelišću. U ponedjeljak 12.4.2021. godine službeno počinju radovi novog spremišta u nastavku postojećeg vatrogasnog doma (u dvorištu iz dosadašnjeg restorana Lipa).

Ukupna cijena projekta procjenjuje se na više od 4 milijuna kuna, i u potpunosti će se financirati novcima Općine. Prijava ovog doma na natječaj ministarstva propala je još 2018. godine uslijed loše napisanih projekata, te svađe DVD-a Pušćine i DVD-a Nedelišće tko će prvi prijaviti projekt i dobiti suglasnost Općine.

Ovaj projekt je preveliki zalogaj za Općinu Nedelišće da otplati u jednoj godini, pa će se gradnja rasporediti na tri godine, a Općina će postepeno kroz tri godine financirati gradnju iz svog proračuna (1,85 milijuna + 1 milijun + 1,15 milijuna) .

U cijeloj ovoj priči nije nevažno to što je Zlatko Marciuš (HSU), prvi čovjek općinskih vatrogasaca, ujedno i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u Međimurju, koja je načelniku do sada osiguravala većinu u Općinskom vijeću. Hrvatska stranka umirovljenika već je unaprijed dala svoju podršku kandidatu za novog načelnika Nikoli Novaku (SDP).

Postavlja se pitanje, kako to da Nikola Novak nije u svojem izbornom programu spomenuo gradnju novog vatrogasnog spremišta, koje upravo počinju graditi? Taj kapitalni projekt će financijski opteretiti Općinu najmanje tri godine i teško će biti u narednom razdoblju započeti neke druge kapitalne projekte.

Nikola Novak obećaje novu školu, vrtiće, obilaznicu, dom za starije i nemoćne, a u ponedjeljak počinje trogodišnja gradnja koju je zaboravio spomenuti u izbornom programu.”

Priopćenje Hrvatske demokršćanske stranke – ogranak Nedelišće,
predsjednik Franjo Cimerman

(foto: FB DVD Nedelišće)