Macinec, jedno od najdugovječnijih malih mjesta u općini Nedelišće, može se pohvaliti bogatom poviješću i aktivnim društvenim životom. Iako je ovo naselje relativno malo, u Macincu se nalazi crkva, pošta i osnovna škola što ovo mjesto čini središtem zapadnog dijela općine. Mještani Macinca vrijedni su i marljivi te djeluju u brojnim udrugama – Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Macinec, Udruzi žena Maxenca, Nogometnom klubu Centrometal i Lovačkom društvu Srnjak. Također, svake se godine uključuju u jednu od važnijih akcija u općini, u akciju “Više cvijeća, manje smeća”, koja se završava zajedničkim druženjem na prostoru NK Centrometal.

Dan Macinca predstavlja jedinstvenu manifestaciju koja okuplja sve lokalne udruge, mjesni odbor i župu. Cjelodnevno druženje, koje se održava na rukometnom i košarkaškom igralištu, ponovno koristi prostorije NK Centrometala kao središnje mjesto okupljanja.

Prepoznavši potrebu za poboljšanjem uvjeta za boravak i okupljanja, Općina Nedelišće je investirala u uređenje prostora oko NK Centrometala betonskim opločenjem. Ova investicija omogućit će ugodniji i funkcionalniji prostor za sve događaje i aktivnosti koje se tamo održavaju.

Ova infrastrukturna poboljšanja nisu samo estetska, već i funkcionalna, jer omogućuju bolju organizaciju događaja i pružaju udobniji boravak svima. (on)

Povratak na naslovnicu…