Članovi HDZ-a iz Međimurske županije, simpatizeri i svi koji su htjeli odati počast žrtvama u Škabrnji, mahom civilima stradalima u pokolju četnika prije 27 godina, posjetili su to mjesto u Zadarskom zaleđu. Ovom značajom obilježavanju pridružili su se i članovi HDZ-a iz općine Nedelišće predvođeni predsjednikom općinske organizacije Ivanom Klekarom.

Zajedno s predsjednikom međimurskog HDZ-a, te ministrom u Vladi Republike Hrvatske, Darkom Horvatom, najprije su predstavnici Predsjedništva ŽO HDZ-a, Mladeži, Utemeljitelja, Zajednice žena, položili vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja. Potom se kolona, u mislima na tragično stradale, uz poneki jecavi šapat koji je prekidao muk i topot koraka, uputila do groblja u Škabrnji odavši pijetet svim preminulima u Domovinskom ratu s tog područja.

Nakon službenog dijela, imalo se još malo vremena za razgledavanje zračne baze Zemunik, što su posjetitelji s oduševljenjem prihvatili. Tako su mogli čuti iz prve ruke sve o bojnim helikopterima, MIG-ovima, te slavnim kanaderima koji nerijetko gase vatru i van granica Lijepe naše.

(HDZ OO)

Povratak na naslovnicu…