Nakon istupa klubova 4. NL i 1. Međimurske lige, koji su izražavali svoje nezadovoljstvo radom predsjednika Međimurskog nogometnog saveza, podršku im pružaju i drugi klubovi s područja Međimurja. Manipuliranja pravilnicima i propozicijama, neimanje sluha za probleme i afinitete klubova izražava sve više nogometnih klubova.

Tako je do danas pristiglo 48 zahtjeva nogometnih klubova koji imaju svog predstavnika u Skupštini MNS-a za sazivanje izvanredne izborne skupštine i izbor novog predsjednika i IO MNS-a. Za sazivanje izvanredne skupštine potrebna je trećina Skupštinara (26), a do sad je već 65% međimurskih klubova predalo zahtjev za sazivanje Skupštine i izbor novog predsjednika i IO-a.

Iz redova potpisnika, navode se razlozi potpisivanja: “Hoće li predsjednik i dalje nastojati omalovažavati rukovodstva klubova? Predstavljati ih kao buntovnike? Nazivati ih “nekim pojedincima”? Politički motiviranima? Smatra li uistinu da je ovaj postotak ljudi politički izmanipuliran ili buntovan? Nitko od klubova ne ističe svog kandidata, niti bilo koga favorizira. Jednostavno im je dosta samovolje, pravilničkih i propozicijskih akrobacija i muljaža, a sve na štetu međimurskog nogometa, s ciljem zaštite jedne fotelje. Dosta im je insinuacija od strane predsjednika koji želi za sve probleme koje je sam kreirao optužiti politiku, a voditelje većine klubova etiketirati kao nečije političke aktiviste ili politički izmanipulirane, pa nesvjesni svojih poteza žele ostavku odličnog predsjednika. Skupštinari i voditelji većine međimurskih klubova očito imaju odgovornost i ambiciju sačuvati međimurski nogomet i žele stati na kraj samovolji na štetu međimurskog nogometa i ignoriranju svih problema.”

Na potezu je MNS i predsjednik koji mora po statutu (Članak 31.stavak 5.i 6.) sazvati izvanrednu sjednicu Skupštine u roku od 30 dana sa točkama dnevnog reda: izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Nogometnog saveza Međimurja i članovima Izvršnog odbora, biranje novog predsjednika i članova Izvršnog odbora. (nl)

Povratak na naslovnicu…