Utakmicom Varaždina i švedskog IF Brommapojkarna na igralištu u Dunjkovcu/Pretetincu započelo je 21. izdanje međunarodnog nogometnog turnira Međimurec –U13. Šveđani su upisali uvjerljivu pobjedu od 3:0 i time istaknuli status jednog od favorita za osvajanje turnira. U drugom susretu dana i drugi poraz hrvatskog predstavnika. Nogometna škola Međimurje Čakovec protiv prošlogodišnjeg osvajača drugog mjesta varšavske Legie zavrijedila je puno više od poraza 0:1. Igrači pod vodstvom Maria Šarića pokazali su borbenost i dobru kombinatoriku, ali nedostajalo je malo sreće za povoljniji rezultat koji su sigurno zaslužili.

Prvog dana turnira na rasporedu je sedam utakmica koje će sve biti igrane na igralištu Međimurca. Subota pak će biti pravi praznik nogometa jer će biti odigrano 17 dvoboja i ta na igralištima u Dunjkovcu/Pretetincu i Nedelišću.

Predsjednik Međimurca i čelni čovjek organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer rekao je kako sve ide prema planu te su prvi dojmovi svih pristiglih sudionika i više nego dobri. „Iskustvo od dva desetljeća koje imamo u organizaciji sasvim sigurno je pridonijelo tome da sve protječe bez većih problema. Uspješno rješavamo sve sitnice koje se pojavljuju i koje se u organizaciji ovakvog tipa moraju pojavljivati, ali pripremili smo se za puno toga pa nas ništa ne može iznenaditi“ poručio je i dodao kako je napravljen dodatni iskorak s turnirom. „Trodnevni turnir sada već rutinirano odrađujemo, a ponudili smo svim sudionicima i posjetiteljima brojne dodatne sadržaje poput pratećeg nogometnog turnira na mantinele, zabavnog parka za mlade, a proizvođači domaćih autohtonih proizvoda će nam se predstaviti na prigodnim prodajnim mjestima. Bit će tu i koncerata, dobre svirke, ponude jela i pića, prodaje sportske opreme i još mnogo toga te sam siguran kako će svi oni koji se ovog vikenda zapute prema nama biti i više nego zadovoljni“ poručio je Ganzer.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za subotu u 15 sati dok bi se finalni susret trebao odigrati u nedjelju u 19 sati.

(nk međimurec)

Povratak na naslovnicu…