Nakon gotovo dvije godine u SGC ”ATON” u Nedelišću održano je jedno gimnastičko natjecanje i to 1. Kolo kvalifikacija regije Sjever za kup i prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu.

Natjecanje je održano u subotu 30. travnja 2022. godine, a organizator je bio novoosnovani Gimnastički klub ”Nedelišće” za kojeg je ovo bilo prvo iskustvo u organiziranju jednog tako masovnog natjecanja.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 gimnastičkih klubova iz gradova regije Sjever (Zagreb, Samobor, Dubrava, Sisak, Čakovec, Varaždin i Bjelovar) sa prijavljenih više od 260 natjecatelja u svim kategorijama. Natjecanju su nazočili Predsjednik ZSU općine Nedelišće Davor Berend i načelnik općine Nedelišće Nikola Novak.

Svim učesnicima i gostima prigodnim se riječima obratio predsjednik Gimnastičkog kluba ”Nedelišće” Darko Dania, poželivši im dobrodošlicu i puno uspjeha na natjecanju, dok je samo natjecanje otvorio načelnik općine Nikola Novak koji je ujedno pohvalio organizatore na uspješnoj organizaciji, te napomenuo kako je upravo ovaj Centar mjesto za održavanje ovakvih takmičenja koje doprinose promociji općine Nedelišće te će im Općina i nadalje pružati punu podršku.

Predsjednik kluba Darko Dania: “Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo gotovo nakon dvije godine zbog situacije sa corona virusom uspjeli organizirati jedno ovako veliko gimnastičko natjecanje sa više od 260 učesnika što je ujedno jedno od najmasovnijih kvalifikacijskih natjecanja održanih do sada.

Kao novoosnovanom klubu koji djeluje tek 8 mjeseci, te velikom broju prijavljenih natjecatelja, sama organizacija predstavljala je priličan izazov, ali vjerujem da smo uspjeli zadovoljiti sve tražene kriterije na opće zadovoljstvo svih učesnika.

Želio bih iskoristiti prigodu i zahvaliti Hrvatskom gimnastičkom savezu na ukazanom povjerenju, te svim trenerima, sponzorima i volonterima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog natjecanja.

Nadamo se da ćemo i u budućim razdobljima imati prigodu organizirati još više gimnastičkih natjecanja, priprema i gimnastičkih okupljanja, pogotovo što ovaj Centar ima kvalitetne uvjete za njihovo održavanje.” (GKN)

Povratak na naslovnicu…