Varaždinski biskup Bože Radoš u utorak, 12. srpnja u Biskupskom ordinarijatu Varaždinske biskupije okupio je svećenike kojima je dodijelio nove službe i uručio im dekrete o razrješenju i imenovanju.

Najprije se susreo s župnim vikarima, među njima petoricom mladomisnika. Osvrnuvši se na slavlja mladih misa, ohrabrio ih je da spremno i raspoloživo krenu u župne zajednice kojima su poslani te da izgrađuju bratski i suradnički odnos sa župnicima s kojima će pastoralno djelovati.

Potom je biskup Radoš primio svećenike koje je imenovao na službu župnika, odnosno župnog upravitelja. Podijelio im je dekrete te im se obratio prigodnim razmatranjem.

Andrija Botković, mladomisnik koji je do sada bio u službi đakona u Župni Nedelišće ostaje u toj župi, te je dobio službu župnog vikara (kapelana).

U susjednoj Župi Macinec, vlč. Stjepan Markušić ide u prijevremenu mirovinu te neće više biti župnik. U Macincu je službu župnog upravitelja dobio vlč. Mislav Mikac, koji ostaje župnik u Gornjem Mihaljevcu. (izvor: Varaždinska biskupija)

Povratak na naslovnicu…