Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, vijećnik mr.sc. Franjo Cimerman, iskoristio je aktualni sat kako bi ponovno ukazao na problem kod prijevoza srednjoškolaca. Pitanje prenosimo u cijelosti:

“Ovih dana počela je nastava u srednjim školama, i ponovno velik broj djece autobusima putuje iz naselja općine Nedelišće u grad Čakovec. Svi srednjoškolci imaju osiguran besplatni prijevoz, ali ih autobus iz Nedelišća vozi, pokraj njihovih škola na zapadnoj strani grada, do glavnog kolodvora u centru grada. Nakon toga, sva djeca pješače natrag kilometar, ili kilometar i pol, do svojih srednjih škola. A sve to zbog toga što grad Čakovec nema autobusno ugibalište na Zrinsko-frankopanskoj magistrali, u razini srednjih škola.

Ovih dana svjedočimo da se ponovno miče asfalt na navedenoj magistrali, i u potpunosti će se zamijeniti novim, iako je i onaj stari bio bolji nego primjerice autoput od Šentilja do Graza. Ali u maniri bogate države, svakih par godina se mijenja asfalt na ovoj magistrali, pa je nejasno zašto se barem mali dio tog novca ne bi investirao u nova ugibališta.”

Na postavljeno pitanje, zapravo apel, kratko se osvrnuo načelnik Općine Nedelišće Darko Dania. Složio se prijedlogom da se pitanje uputi gradu Čakovcu jer je on nadležan za iniciranje izgradnje ugibališta pokraj državne ceste. Također je dodao da će isto pitanje biti proslijeđeno i u Međimursku županiju, s obzirom da je Županija ta koja brine o organizaciji srednjoškolskog prijevoza, te je ovo pitanje i u njenoj nadležnosti. (nl)