Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća u sklopu aktualnog sata, vijećnik Franjo Cimerman postavio je pitanje zašto se sprovodi na groblju u Nedelišću u pravilu odvijaju po najvećoj vrućini u 13:00 ili 14:00 sati. Predočio je listu sprovoda u zadnjih tjedan dana na kojoj je 6 od 7 sprovoda bilo u 14:00 ili 13:00 sati.

Kako je ovo pitanje već bilo aktualno prije dvije godine, tada je bio odgovor da ČAKOM određuje termine ukopa, pa Općina Nedelišće ne može utjecati na to. Od ove godine sprovode organizira NED-KOM, poduzeće u vlasništvu Općine Nedelišće, pa je vijećnika interesiralo zašto se nastavlja s tom praksom. Napomenuo je da po ovim nesnosnim vrućinama boravak starijih osoba u crnini na suncu može biti izuzetno opasan.

Na pitanje je odgovorio načelnik Nikola Novak: “Poduzeće NED-KOM ne određuje termin pogreba, već termin pogreba bira obitelj pokojnika u dogovoru s župnikom. Ja se slažem da je termin u 14:00 ili 13:00 prerano po ovim vrućinama kad je vani 35 stupnjeva, ali to nije odluka NED-KOMa.” – poručio je načelnik. (nl)

Povratak na naslovnicu…