Završeni su radovi po projektu ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Zvončić u Nedelišću. Izvedeni su radovi u visini od 874.073,30 kn, ukupno sa PDV – om, a sufinancirani su sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u vrijednosti od 475.363,00 kune.

Uređenje je obuhvaćalo postavu nove šarene (sigurnosne) ograde oko prednje i zadnje strane vrtića, dok je sa susjedne strane postavljena betonska ograda, opremu igrališta (kombinirana igrala, drvenih kućica, tobogana, penjalica, pješčanika, njihalica i edukativnog panoa). Postavljeni su betonski opločnici za iscrtavanje društvenih igara na podu. Zbog nepovoljnih zimskih vremenskih uvjeta ostalo je još samo hortikulturno uređenje (sadnja drveća i sijanje trave) za završiti.

Ovim projektom ulaže se u djetetov cjelokupni razvoj, a posebice razvoj fine i grube motorike. Kretanje i igra pogoduje razvoju i poboljšanju niza motoričkih sposobnosti kao što su snaga, brzina, koordinacija, izdržljivost, gibljivost i preciznost. Odgajateljicama će ovaj projekt u sklopu provođenja svakodnevnih aktivnosti olakšati bolje praćenje motoričkih sposobnosti djece.

Tjelesna aktivnost djece započinje od najranije dobi i važna je za pravilni rast i razvoj te obavljanje svakodnevnih zadataka i izazova s kojima se djeca susreću.

Nakon duge zime i pretežitog boravka u zatvorenim prostorima, naši mališani već nestrpljivo čekaju lijepo vrijeme da krene zabava na novom igralištu.

„Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.“ (Sara Međumurac)

Povratak na naslovnicu…