Ovogodišnje Sinodalno savjetovanje ili Sinodalni hod Varaždinske biskupije, za našu župu, završen je ove nedjelje 27. ožujka, u 16 sati, trećim sinodalnim susretom naših vjernika.

Susret je započeo svečanim unošenjem evanđelistara kojega je na oltarsko mjesto unosila obitelj Cindrić iz Pretetinca. Nakon toga je Kristina Kobal, vjeroučiteljica iz Pušćina, impresivnim izlaganjem eklezijalnih gledišta na neke značajne pojmove i vrijednosti Katoličke crkve intonirala daljnji tijek ovog susreta. O tim i nekim drugim vrijednostima (molitva i liturgija u crkvi, naše sudioništvo i razina poznavanja dijelova misnih slavlja, naš sakramentalni život i dr.) nastavljena su razmatranja po slobodno formiranim grupama vjernika, a nakon toga su predvodnici svake od grupa u crkvi iznosili zaključke.

Moderatori ovog novog, u dosadašnjim crkvenim susretima neuobičajenog načina otvorene komunikacije vjernika laika, vjeroučitelja i crkvenog klera bili su, preč. gosp. Ivan Herceg, župnik i vlč. Andrija Botković vikar u našoj župi, a ovo nedjeljno popodne u crkvi svojim glazbenim izvođenjem novih crkvenih pjesama i skladnim zborskim nastupima ukrasili su pjevači i glazbenici kapelskog zbora iz Pušćina. (C.)

Povratak na naslovnicu…