Kako su i najavljivale, Udruge žena Slakovec i Pretetinec organizirale su završno natjecanje i druženje starijih i mlađih dobnih skupina robotičara svojih udruga. Natjecanje i druženje se održalo 17. lipnja u Čaroliji Slakovec, a prisustvovale su i članice udruga, roditelji te polaznici Teniskog kluba CLab, koji su mogli uživo vidjeti čime se bave mali programeri obiju udruga.

Tema natjecanja je bila Zaštita okoliša i to: Razvrstavanje otpada i smanjenje potrošnje energije. U ovom zadatku dva robota su morala pomoći građanima u održavanju urednosti grada. Roboti su odveli prikupljeni i sortirani otpad te oprali ulicu vodeći računa o uštedi energije.

Sve četiri skupine su se odlično snašle i izvrsno odradile zadatak tako da je bilo teško odabrati pobjednike. Stoga su se svi podržili i na koncu bili nagrađeni za svoje uspjehe. Svako je dijete dobilo medalju i priznanje od udruga s nadom da će nastaviti marljivo s radom i najesen.

Obje udruge posebnu su zahvalu uputile mentorici Mateji Šafarić Novak koja je svojim radom i odličnom organizacijom stalno motivirala polaznike radionica.

Nakon ljetnog odmora, nastavljaju se pripreme za novu sezonu CM Lige, MakeX i još puno drugih projekata koji ih očekuju.

(lb)

Povratak na naslovnicu…