Višestruki europski šampioni i Europski majstori uzgoja engleskih gušana Ivica i Stjepan Pintarić (Hekari) iz Dekanovca dugogodišnji članovi udruge uzgajivača malih životinja Nedelišća ponovno osvajaju titulu europskih šampiona EE Europskoj izložbi za sve sekcije malih životinja u Danskoj.

Trebalo je mnogo truda i pripreme da se golubovi pokažu jer su putovali 25 sati i prošli skoro 2000 km iz Hrvatske prema Danskoj.

Osjećaj imati šampiona među 20000 životinja je stvarno nešto što bi svaki uzgajivač htio osjetiti, a Hekari su to višestruko osjetili na izložbama diljem Europe. Ivica je taj osjećaj i radost prenio i na cijelu udrugu Nedelišće u kojoj je član više od 20 godina pa su tako i svi njezini članovi sretni što baš iz nje proizlaze prvaci Europe!

– Naša plava ženka osvojila je titulu europskih šampiona s 97 bodova što je ujedno i maksimalan broj, poručio je Ivica Pintarić te poručio kako jedva čeka slične nadolazeće izazove. Golubovi njega prate od malih nogu te koliko god je truda i brige potrebno, ne bi mogao zamisliti život bez njih. Ivica ima i djecu koja uz njega te djeda Stjepana rado obilaze golubarnike i iz tog se vidi da će Hekari još dugo prezentirati svoja nova jata diljem Europe.

Ujedno se pozivaju svi ljubitelji da se pridruže Internacionalnoj izložbi engleskih gušana u Nedelišću od 11. do 13.1.2019. godine gdje će uzgajivači diljem Europe prikazati preko 500 engleskih gušana u 8 boja.

Alen Blagović

Povratak na naslovnicu…