Najprepoznatljiviji projekt Udruge žena Pretetinec Dječja biciklijada Pretetinec 2023. održat će se u subotu, 1. srpnja po jubilarni deseti put. Ove godine u nešto proširenom izdanju, pripremljenim stazama probiciklirat će preko 150 djece s područja cijele Općine Nedelišće i šire.

Na asfaltiranom igralištu pored Društvenog doma natjecat će se, kao i dosad, na stazama s preprekama i bez njih, koje priprema koordinator natjecanja Zoran Kolac, djeca od 0 do 11 godina (završno 4. razred osnovne škole), podijeljeni u 10 kategorija, prema dobi i spolu. Ovi natjecatelji dobivaju natjecateljsku majicu, okrjepu, priznanje i medalju, a najvještiji u svakoj kategoriji i vrijedne nagrade.

Novost je utrka za stariju djecu, učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole, u dvije kategorije (djevojčice i dječaci), ulicama mjesta. Natjecatelji, uz prijavu, dobivaju okrjepu, medalju i priznanje, a najbržih troje u svakoj kategoriji i prigodne nagrade.

Za sve je obavezna prijava i nošenje kacige tijekom vožnje. Prijave se primaju na adresi Pretetinec 89, uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona 0981718177, od 15. do 30. lipnja, u vremenu od 15 do 19 sati. U revijalnom dijelu programa, kao i dosad, vozi se Utrka za roditelje. Otvorenje biciklijade, uz Mažoretkinje Nedelišća, predviđeno je za 14 sati.

Članice Udruge žena Pretetinec nam ove godine organiziraju edukacije i druženje uz Policijsku upravu međimursku i Crveni križ, a sve posjetitelje očekuje i bogata tombola.

Projekt se provodi kao dio europskog projekta “Zdrovje prije sega”, u suradnji s Općinom Nedelišće, Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i Međimurskom županijom. (lb)

Povratak na naslovnicu…