Ove subote, 13. listopada 2o18. godine, održat će se jubilarni, petnaesti po redu Dani zahvalnosti u Nedelišću, a svečano otvorenje manifestacije bit će u 10:00 sati u sajamskoj dvorani MESAP-a.

Petnaesto izdanje Dana zahvalnosti fokus stavlja na promociju starih zanata i gastronomiju Međimurja, a iz Turističke zajednice Općine Nedelišće poručuju da vas očekuju brojni eko proizvođači, udruge i klubovi, radionice i predavanja, uz bogat kulturno-umjetnički program.

Dio dvorane MESAP-a bit će rezerviran za međimurski gastro show, na kojem će svoje umijeće kuhanja odmjeriti tri ekipe pod budnim okom jednog do naših najpoznatijih kuhara – Tomislava Špičeka. Početak gastro showa predviđen je za 12:30 sati, a prije toga moći ćete se podružiti s popularnim kuharom.

Po prvi puta na Danima zahvalnosti održat će se i besplatno predavanje pod nazivom “Uvod u biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju”u suorganizaciji s Centar dr. Rudolfa Steinera. Predavanje će početi u 11:00 sati u maloj dvorani MESAP-a, a na njemu možete saznati sve što vas zanima o ovom sve popularnijem načinu proizvodnje.

Jedna od najvećih novosti ovogodišnje manifestacije je mogućnost kupnje tanjura u vrijednosti od 10,oo kuna, s kojim nakon toga možete isprobati ono najbolje od međimurskog; od zlevajke i međimurske gibanice do finog mesa s tiblice i domaćih slanina. A tanjur, naravno – ostaje vama kao suvenir.

(nl)

Povratak na naslovnicu…