Jesen svojim bojama i plodovima zemlje svakodnevno bogati nova iskustva dječje igre. Kad se roditelji pridruže mališanima u jesenskim aktivnostima, doživljaj je neprocjenjiv.

U vrtiću Zvončić, s roditeljima i djecom skupine “Sovice” upriličena je Jesenska svečanost. Dramski prikaz priče Djed i repa, narodne priče naricaljke, bio je uvod u svečanost. Iako samo u ulozi glumaca pamtomimičara, djeca su vjerodostojno prikazala kako “složna braća kuću grade”. Ponekad su riječi suvišne u stvaranju zajedništva. Dovoljno je aktivno sudjelovati kako bi se utjecalo na razvoj socijalnih vještina kod djece.

Sportske igre bazirane na tradicijskim običajima bile su prilika roditeljima da zajedno sa svojom djecom provedu kvalitetno vrijeme u zajedničkoj igri. Tako su zajedno igrali štafetne igre “Tornjić od kocenja” i “Tačkama na polje” te zajedničku igru s pravilima “Glazbene tikvice”. Vrhunac veselju bila je vožnja na kolima,mini primjerku nekadašnjeg zaprežnog vozila koja su novost na igralištu DV Zvončić zahvaljujući donaciji dobrih ljudi.

(vb)

Povratak na naslovnicu…