Načelnik Nedelišća, najveće međimurske i druge najveće hrvatske općine, nezavisni Darko Dania na predstojećim parlamentarnim izborima bit će na listi s Naradnom strankom reformistima, ali i s drugim nezavisnim načelnicima iz treće izborne jedinice. Na današnjoj konferenciji za medije u Nedelišću Dania je svoju odluku obrazložio željom za boljitak građana Nedelišća, ali i cijelog hrvatskog sjevera. Kazao je kako ga je pokrenula inicijativa pet župana sjevera zemlje od prije godine i pol, a cilj cijelog tog projekta je što bolji život građana ovog dijela Hrvatske. “Meni se ta ideja jako dopala, a s Radimirom Čačićom imam ista razmišljanja – realizacija projekata za našu regiju” rekao je.

Darko Dania prošle je godine napustio SDP u kojemu je bio 23 godine. Pohvalio se brojnim uspješnim projektima od realizacije 120 milijuna vrijednog projekta aglomeracije, izgradnje biciklističko-pješačkih staza, sanacije prometnica u 8 naselja općine, energetske obnove, projekata iz ministarstva kulture te ministarstva regionalnog razvoja. “Imali smo dobar odnos s Vladom, a prepoznati smo kao Općina koja ima dobre projekte” naglasio.

Govoreći o početku realizacije projekta izgradnje obilaznice Nedelišća o kojem se govori već 20 godina kazao je da se pokrenulo tek kada je Međimurka Sunčana Glavak predložila amandman kojeg je prihvatio Sabor. “Dnevno kroz Nedelišće prođe 17.000 vozila, mi smo jedna od prometnih najzagušenijih točaka u zemlji. Sada smo u fazi projektiranja te obilaznice, a mi ćemo učiniti sve da završenje projekta dočekamo spremni i krenemo u otkup zemljišta” naglasio je dodavši kako je želja i izgradnja zgrade OŠ Nedelišće koja je bila obećana još 2008., sportske dvorane OŠ Macinec te dom za starije i nemoćne.

Konferenciji za medije bio je prisutan i predsjednik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić koji je istaknuo kako izuzetno cijeni Daniu i kao osobu i čovjeka, ali i kao uspješnog načelnika. “Za ove parlamentarne izbore su sigurne dvije stvari: neće biti izbornog pobjednika i Istra će zaštiti svoje interese” rekao je između ostalog Čačić.

Reformisti i nezavisni lokalni čelnici nisu još dogovorili mjesta u 3. izbornoj jedinici, ali je Čačić poručio kako očekuju dva mandata. (nl)

Povratak na naslovnicu…