U uredništvo Nedelista primili smo dopis Darka Danije, načelnika Općine Nedelišće, koji prenosimo u cijelosti:

Dragi mještani općine Nedelišće
Dragi stranački prijatelji
Poštovani g. Bernardić

Nakon dugog promišljanja donio sam odluku o izlasku iz članstva u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske s današnjim danom, 23. prosinca 2019.

Bio sam član SDP-a pune 23 godine, cijelo to vrijeme dijeleći sudbinu stranke u njezinim usponima i padovima. Vjerovao sam i još uvijek vjerujem u načela socijaldemokracije, političku  vjerodostojnost, jasne političke ciljeve i korektno političko natjecanje. Kroz SDP sam stekao mnoga poznanstva i prijateljstva te se zajedno s kolegama borio za rejting stranke na svim dosadašnjim izborima: lokalnim, nacionalnim i europskim. Na to sam ponosan, na tome sam zahvalan.

Sav svoj trud i angažman te osobno i političko iskustvo stavljao sam na raspolaganje stranci, njezinom jasnom programu, politici i liderstvu. Danas, nažalost, te karakteristike više ne prepoznajem i vidim da su čelnici lokalnih jedinica samouprave prepušteni sami sebi u praktično svim procesima kreiranja platformi za jačanje stranačkih vrijednosti na lokalnoj razini. Politička potpora koju smo prije dobivali iz središnjice stranke – izostaje već neko vrijeme. Za to ne krivim vodstvo stranke niti sadašnju političku situaciju. Jednostavno su se vremena promijenila, kao i očigledni nacionalni prioriteti.

Meni kao čelniku jedne od najvećih i najuspješnijih općina u Hrvatskoj nikada nije bilo stalo do istaknutih stranačkih dužnosti niti funkcija. Nikada nisam vapio za stolicama u Zagrebu, nego sam cijelo vrijeme radio za dobrobit svih mojih sumještana i našeg Nedelišća. Tako planiram nastaviti i dalje – ali kao nezavisni načelnik koji će se do kraja svog mandata boriti za bolji život i prosperitet mojih sugrađanki i sugrađana na cijelom području općine Nedelišće.

Razvojni planovi i programi, kvalitetni ljudi, ljudski napori i energija koja je potrebna da se izguraju dobri projekti – nemaju stranačku boju. Kvalitetniji život svih naših mještana i stvaranje uvjeta da nam djeca ostanu u Hrvatskoj, a ne odlaze trbuhom za kruhom u inozemstvo, naša su primarna zadaća i jedina obveza kao ozbiljnih političara.

I nadalje ću se zalagati za dobrobit naše općine, njezin gospodarski i infrastrukturni razvoj – ali kao nezavisni političar, a svim svojim bivšim kolegama u SDP-u poželjeti svako dobro i sreću u budućem političkom radu.

U mojoj je prirodi da ne zatvaram vrata prijateljstvu i političkoj kolegijalnosti pa će tako biti i sada, no trenutak je da otvorim vrata za nove pobjede i razvoj naše općine NEDELIŠĆE, a na dobrobit svih njenih stanovnika i budućih generacija.

S poštovanjem,
Darko Dania

Povratak na naslovnicu…