Općina Nedelišće svim žiteljima upućuje službenu obavijest vezano uz blagdan Svih svetih na grobljima u općini Nedelišće. Obavijest prenosimo u cijelosti:

S obzirom na ozbiljnu epidemiološku situaciju vezanu uz bolest COVID-19 Općina Nedelišće poziva posjetitelje groblja na pridržavanje epidemioloških mjera prilikom dolaska na groblje, boravka i odlaska s groblja kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugih građana, a posebno:

  • da prije polaska na groblje kod kuće izmjere svoju temperaturu i ukoliko imaju povišenu temperaturu (iznad 37,2 C) da odgode dolazak na groblje,
  • da za vrijeme boravka na groblju obavezno pravilno nose maske za lice ili medicinske maske (tako da maska prekriva nos i usta),
  • da obavezno održavaju socijalnu distancu od 1,5 m za sve posjetitelje groblja osim za članove iste obitelji ili skupine (ne veće od 3-4 osobe).

Kako bi se osiguralo provođenje i pridržavanje epidemioloških mjera, na svim ulazima na groblja cijelo vrijeme boraviti će redari koji će biti zaduženi za provođenje protuepidemijskih mjera i komunikaciju s građanima te će biti osigurana sredstva za dezinfekciju ruku.

Ujedno, se obavještavaju građani da je osigurano parkiranje u Nedelišću, od subote 31. listopada do nedjelje 1. studenog, na novouređenom parkiralištu sa stražnje strane groblja te parkiralištima kod Nacionalnog gimnastičkog centra Aton, MESAP-a (u ulici Marčec Josipa), Sportsko rekreacijskog parka Trate (u Sportskoj ulici) i parkiralištu kod Župnog ureda RKT župe Presvetog Trojstva Nedelišće (u ulici M. Gupca).

Mole se građani da što više koriste parkirališta na navedenim lokacijama kako bi se rasteretile prometnice oko groblja i spriječile velike prometne gužve. (on)

Povratak na naslovnicu…