Danas je u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana svečanost uručenja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”. Općina Nedelišće također je među prijaviteljima u ovome pozivu, a ugovor koji je preuzeo načelnik Darko Dania predviđa dodjelu 1.850.000,00 kuna bespovratnih sredstava osiguranih iz Europskog socijalnog fonda.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar osobno su uručili ugovore korisnicima programa, ističući kako će ovime biti omogućeno doškolovanje i zapošljavanje žena. Stjecanjem novih ili dodatnih kompetencija rasti će i njihova konkurentnost na tržištu rada.

“Mi smo prijavili projekt zapošljavanja dvadesetak žena koje će brinuti za 120 nemoćnih, starijih osoba na području općine Nedelišće. Žene će proći dodatno doškolovanje čime će steći zanimanje koje im se upisuje u radnu knjigu. Zahvaljujući programu “Zaželi”, koji u 100-postotnom obimu financira Europski socijalni fond, mi iskreno vjerujemo da će biti napravljeni novi pomaci u zapošljivosti žena, u njihovom osnaživanju kad je općenito riječ o djelovanju na tržištu rada te da ćemo proširiti njihove kompetencije, a da će istovremeno našim sugrađanima koji su u potrebi biti olakšana svakodnevica” – ističe Darko Dania kojem su domaćini čestitali na uspješnoj prijavi projekta. (on)

Povratak na naslovnicu…