U četvrtak. 23. ožujka održano je svečano potpisivanje ugovora udruga s područja Općine Nedelišće u maloj dvorani Mesapa. Načelnik Nikola Novak istaknuo je da je ove godine bilo prijavljeno više od 80 udruga u raznim kategorijama, a došlo je i do velikog pomaka u iznosu financiranja. Naglasio je da Općina prepoznaje vrijednost prijavljenih programa te ih je odlučila podržati, jer bez udruga ne bi bilo društvenih događanja, kojih je u općini zaista mnogo. Članice i članovi odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi napravili nešto dobro – organiziraju aktivnosti koje oplemenjuju i zabavljaju sve naše mještane i čine im život ljepšim!

Načelnik Novak je i sam dugi niz godina član kulturnih udruga koje djeluju u Nedelišću te zna da to nije lako, već da se uvijek treba odreći nekih svojih planova za dobrobit zajednice. Ljudi koji to rade zaista su vrijedni, marljivi i naše najveće bogatstvo te ih treba podržati u svakom smislu.

Za sportske klubove koji se financiraju putem Zajednice sportskih udruga Općine Nedelišće osigurano je 121.000€, što je 22.000€ više nego prošle godine. Udruge koje se bave kulturnim radom kao i kulturne manifestacije mogu računati na 80.000€, što je 19.000€ više nego lani. Za ostale udruge osigurano je 47.500€, što je gotovo 12.000€ više nego do sad, a povećanje je i kod Zelene agende koja je s 7.300€ došla na 10.000€.

Spomenimo i da je za potrebe 10 DVD-a s područja Općine osigurano 80.000€, što je 10.000€ više nego ranije. Načelnik je istaknuo da se radi o ukupnom iznosu od 338.500€ te da udruge i klubovi zaslužuju ovakvu podršku. Na kraju je poželio svima puno uspjeha u provođenju brojnih programa, te najavio obilježavanje 30 godina od osnutka Općine Nedelišće koje će se obilježiti raznim događanjima u lipnju ove godine. (Općina Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…