Drage Međimurke i Međimurci, dragi prijatelji,

Mnogi od vas su me pitali – zašto sam se kandidirao za zastupnika u Hrvatski Sabor na ovim parlamentarnim izborima?

Kao načelnik Nedelišća, druge po veličini općine u Hrvatskoj, u drugom mandatu već sam dobro osjetio na vlastitoj koži koliko teško je boriti se za razvojne projekte općine ako s druge strane birokratskog stola nailazim na poteškoće i nerazumijevanje. Svi veliki projekti, koji su ključni za razvoj naše općine, ali i drugih jedinica lokalne samouprave u pravilu su povezani s državnim aparatom, ministarstvima, državnim agencijama i županijskim vlastima.

Bio sam uporan, trudio sam se, nisam odustajao i postigao sam rezultate u našem Nedelišću koji su i danas vidljivi. Ali sam izgubio puno previše vremena kucajući i obilazeći od vrata do vrata.
A vremena dragi prijatelji naše Međimurje i naša Hrvatska – više nemaju.

Dok naši mladi odlaze preko granica u potrazi za poslom, dok obitelji gledaju kako da prežive do kraja mjeseca- naša plodna zemlja stoji neiskorištena, investicije stoje, radna mjesta zjape prazna, administracija radi blokade i koči razvitak.

Lokalni projekti moraju imati potporu nacionalne politike. Zakonski okviri moraju poticati razvoj gospodarstva a ne biti kočničari istoga. Ne bojim se rada i ne odustajem od borbe za razvoj našeg Međimurja. Kvalitetnim sustavom obrazovanja dajmo priliku našim mladima da budu kreativni i sposobni ljudi.

Sredstvima EU moramo potaknuti gospodarstvenike, obrtnike i poduzetnike na nove investicije posebno u području poljoprivrede. Hrvatska ima dovoljno potencijala proizvoditi sama svoju hranu a ne uvoziti tuđu. Važnost kvalitete i sigurnost hrane posebno je došla do izražaja sada u vrijeme pandemije COVID-19. Jačanje proizvodnih kapaciteta otvarat će se nova radna mjesta i dizati životni standard.  Hrvatski čovjek je vrijedan i treba mu pomoći da novcima Europske unije radi, proizvodi i zarađuje.

Dostojanstvo našim umirovljenicima vratit ćemo kroz kvalitetan sustav zdravstvene zaštite i sigurne mirovine. Kao vaš glas u Hrvatskom Saboru borit ću se za razvoj, demokraciju, poštivanje ljudskih prava i razvoj tolerantnog društva. Stoga vas pozivam sve da izađete na izbore i date svoje povjerenje listi br.15 Narodne stranke Reformisti, gdje sam kao nezavisni kandidat na mjestu br.4.

Glasajte za Politiku s rezultatom za bolje Međimurje i bolju budućnost naše djece.

Vaš Darko Dania
Zaokruži 4


(sponzorirani članak)

Povratak na naslovnicu…