Općina Nedelišće potpisala je ugovore ukupne vrijednosti 150.000,00 eura s predstavnicima vatrogasnih i lovačkih društava radi financiranja važnih projekata:

  • Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gornji Hrašćan odobreno je 20.000,00 eura za nabavu vozila koje će biti prenamijenjeno u vatrogasno navalno vozilo.
  • Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Dunjkovec odobreno je 3.300,00 eura za zamjenu preostale drvene stolarije s PVC stolarijom radi poboljšanja energetske učinkovitosti.
  • Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pretetinec odobreno je 46.070,00 eura za rekonstrukciju vanjskog dječjeg igrališta ispred svojeg objekta i za sanaciju samog objekta.
  • Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pušćine obnoviti će se asfalt ispred rekonstruiranog objekta u iznosu od 11.280,00 eura.
  • Lovačko društvo Srnjak Macinec provesti će rekonstrukciju prilazne ceste s dodijeljenih 14.000,00 eura.
  • Lovačkom društvu Fazan Nedelišće odobreno je 5.350,00 eura za zamjenu stare ograde lovačkog doma.
  • Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Slakovec odobreno je 50.000,00 € za uređenje dvorane na katu i zamjenu poda centralne dvorane.

Ovim investicijama, Općina Nedelišće je još jednom pokazala koliko brine o svojim društvima, o vatrogasnim društvima koji su za naše mještane presudni u smislu zaštite kod svih opasnih situacija nastalih elementarnim nepogodama, ljudskom nepažnjom odnosno nesrećama. Uvijek prvi izlaze na teren kada zagusti i na ovaj način im se želimo zahvaliti za njihov rad i dati im podršku da budu još bolji. S druge strane lovačka društva su naši čuvari prirode i bave se različitim aktivnostima, a uključuju se i u različita događanja turističke zajednice.

Kroz ove investicije zajednica će profitirati kroz povećanu sigurnost i zaštitu imovinskih vrijednosti, a vatrogasna i lovačka društva bit će bolje opremljena i funkcionalnija u obavljanju svojih ključnih zadaća.

Općina Nedelišće nastavlja s ulaganjima u organizacije civilnog društva kako bi osigurala bolju zaštitu i sigurnost za sve svoje građane. (on)

Povratak na naslovnicu…