U redakciju nam je stiglo priopćenje Hrvatske demokršćanske stranke, Podružnice za Međimursku županiju, koje prenosimo u cijelosti.

U hrvatskim medijima je ovih dana obznanjeno i potvrđeno da je gospođa Biljana Borzan, članica SDP-a i hrvatska europarlamentarka, u sudskom postupku, javno priznala kako je osobno nagovarala odnosno vršila pritisak na bivšu ravnateljicu Porezne uprave gospođu Čavlović Smiljanec, kako bi stopirala naplatu poreznog duga jednom trgovačkom društvu.

Takvim ponašanjem, gospođa Borzan je počinila kazneno djelo, Republici Hrvatskoj uzrokovala je veliku materijalnu štetu, a ravnateljica Porezne uprave gospođa Čavlović Smiljanec izložena je kaznenom progonu.

Hrvatski demokršćani, Podružnica za Međimursku županije smatra da je protiv gđe. Borzan potrebno neodložno pokrenuti odgovarajući pravosudni postupak, te da se gđu. Borzan, zbog teške zlouporabe utjecajnog političkog položaja, isključi iz redova europskih parlamentaraca. Gospođa Borzan mora naknaditi štetu ovoj državi – jer je snagom autoriteta europarlamentarke i saborske zastupnice SDP-a, vršila politički pritisak uslijed čega je našoj državi i gospođi Čavlović Smiljanec nanijela veliku štetu.

Za Hrvatske demokršćane, Međimurske županije:
Franjo Cimerman st., glavni tajnik

Povratak na naslovnicu…