Poznati su svi detalji šestog izdanja Forestland Festivala elektronske glazbe koji će se održat za samo 150 dana, a #Forest6 objavio je i prvi dio izvođača. U 2018. na najveći sjevernohrvatski festival dolaze nam Avadox i Steve Allen, Lawrence Apaga, Dekova, Eloquentia i makedonska zvijezda Galoski, dok su nam već svima poznati naši resident DJi Timo G i Sasha Mikac.

U 48 sati na festivalu gdje glazba ne prestaje Forestland će ugostiti preko 50 DJ-eva, producenata i artista i po šesti puta postati centar elektronske hrvatske.

Od podneva u petak 13., pa sve do podneva u nedjelju 15. srpnja, Međimurje će dobiti još jedno izdanje sad već dugogodišnjeg i prepoznatljivog Forestland festivala. Najzeleniji festival hrvatske, kako mu tepaju, ugostit će svjetski poznata DJ imena, a u prvom valu najavio je niz regionalnih artista uz dva jača međunarodna artista. Uz pojačanje na glazbenom aspektu, pojačanje je i suradnja s mobilnom mrežom za mlade, one u pokretu i stalno online, baš kao i Forestland.

Kao najjače ime prvog vala definitivno je Steve Allen, dugogodišnji trance producent i artist koji dolazi iz Leicestera, Engleska. Tvorac “Classic Trance Anthema” već dugi niz godina nalazi se na samom vrhu Beatport ljestvica. Stvara glazbu za labele poput Armade, Black Hole, Future Sound of Egypt, Garuda, Flashover, Pure Trance, a njegov trance redovito puštaju i promoviraju Armin Van Buuren, Aly&Fila, Paul Van Dyk, Solarstone. Osim studijskog rada Steve Allen (nekad pod umjetničkim imenom Allen&Envy) nastupa i na velikim festivalima poput “Transmission Melbourne”, a ima nastupe i na A state of Trance, The Street Parade i mnogim drugim festivalima.

Nakon Allena, prvog DJ-a iz Engleske, iz makedonskog Tetova dolazi nam Galoski. Nadolazeća velika elektronska zvijezda, Galoski je DJ kojeg podržavaju i koji izdaje na labelima Nicky Romera i Fedde Le Granda, s milijunskim fanovima na Spotify mreži.

Još od izlaska Rokavele koju je premijerno svirao Avicii, Galoski je DJ kojeg svi veliki artisti cijene i supportaju. Otkako je u 2017. nastupao sa Garrixom i Hardwellom, a kroz karijeru i sa Axwellom, Romerom, Tiestom, Armin Van Burenom i Paul van Dykom, karijera mladog makedonskog DJ-a je u stalnom uzlazu, te u 2018. ulazi kao DJ Armada Musica.

S Malte putuje Eloquentia, još jedan od trance producenata i DJ-a, projekt koji je započeo Jonathan Lia 2012. Eloquentia je DJ koji primarno fokusiran na uplifting trance / progressive trance stil glazbe te će zatvoriti Forestland Stage u subotu. No, Eloquentia priprema i jedan zanimljiv koncept za Forestroom, na kojem će također premijerno pokazati Hrvatskoj svoje čari.

Iz Slovenije nam u prvom valu stižu dva DJ-a, svima dobro poznati Avadox, headliner #WSoF izdanja, ali i naš resident DJ Timo G. Avadox na #Forestland dolazi na krilima velikog projekta u Ljubljani #ElectricPoppy gdje nastupa uz Afrojacka, dok Timo G je DJ koji je odlično poznat Hrvatskoj, a posebice i našoj publici po brojnim projektima, suradnjama i nastupima na #Forestland festivalu od samih početaka.

Red je najaviti i dvojicu hrvatskih autora, zagrebačkog DJ-a Dekovu, ali i našeg residenta i organizatora Sashu Mikaca. Dekova nam je najpoznatiji po svojoj recentnoj gaži kao resident kultne Opere, ali i nastupu uz protekli vikend uz Fedde Le Granda. 2017. na #Forest5 festivalu, Dekova je nastupao kao jedan od headlinera drugog dana, a nastup mu je bio zapamćen po odličnoj energiji i komunikaciji s publikom.

O Sashi Mikacu, DJ-u koji je uz nekolicinu prijatelja i stvorio Forestland, više govori njegova glazba i nastupi. Čakovečki je to DJ i producent koji je među prvima napustio okvire svog grada i nastupao u svim renomiranim regionalnim klubovima, a u zadnje vrijeme nastupa i diljem svijeta. Njegov house vodi nas u glazbenoj priči kroz povijest Forestlanda i postavlja temelje za svaki festival.

Ulaznice za 2018., šesto, izdanje Forestland Festivala možete pronaći u sustavu Ticket2go.hr kao i na odabranim prodajnim mjestima i kod lokalnih promotora. (kb)

Fotografije: Klemen Štular

Povratak na naslovnicu…