U redakciju Nedelista primili smo priopćenje Hrvatske demokratske zajednice – Općinske organizacije Nedelišće, koje prenosimo u cijelosti:

“Prošli četvrtak je u posjeti Općini Nedelišće boravio Peđa Grbin. S načelnikom Nikolom Novakom razgledali su gradilište dječjeg vrtića u Dunjkovcu, te se time pohvalili svojom “dobrom politikom”. Pri tome, ni u jednom trenutku nije spomenuto da je upravo Vlada RH osigurala potrebna financijska sredstva za izgradnju tog vrtića, dok Općina Nedelišće iz svojeg proračuna nije izdvojila – niti jedan cent. Štoviše, za dio koji nedostaje, zadužila je stanovnike Nedelišća kreditom na idućih 15 godina.

Stoga, ovim putem svim žiteljima općine Nedelišće želimo skrenuti pozornost na sljedeće:

1) Vrtić u Dunjkovcu financira Vlada RH u iznosu od 900 tisuća EUR. Općina Nedelišće je iz proračuna isplatila – 0 eura. Za preostali iznos koji nedostaje, uzet je kredit na 15 godina.

2) Vlada RH osigurala je također velik dio sredstava za dogradnju postojećeg vrtića u Nedelišću i izgradnju još jednog novog vrtića, također u Nedelišću.

3) Obilaznica Nedelišća i Pušćina – najiščekivaniji projekt u posljednjih dvadesetak godina, u potpunosti financira i realizira Vlada RH, preko Hrvatskih cesta. Projekt je pokrenut s mrtve točke zahvaljujući HDZ-ovim lokalnim političarima.

4) Nasip u Pušćinama – nakon 12 godina čekanja, od velike poplave u Pušćinama, izgradnju je pokrenula te u potpunosti financira Vlada RH, preko Hrvatskih voda.

5) Industrijska zona Goričica izgrađena je na državnom zemljištu, kojeg je Vlada RH odlukom darovala Općini Nedelišće, nakon čega je Vlada RH osigurala i dodatnih 4,5 milijuna kuna za infrastrukturno opremanje zone. Istovremeno su lokalni SDP-ovi načelnici lošim ugovorima prodali zemljišta poduzećima koja nisu izgradila poslovne hale.

6) Dom za starije i nemoćne nakon 30 godina čekanja konačno ide u realizaciju, na način da je Vlada RH osigurala polovicu potrebnih sredstava (više od 6 milijuna eura). Općina Nedelišće i Međimurska županija, u ovom trenutku, još uvijek ne znaju na koji način osigurati drugu polovicu potrebnih sredstava.

7) Izgradnja pješačkih staza u Nedelišću i Pušćinama većinski je financirana iz sredstava ministarstava Vlade RH.

Svi ključni i strateški važni projekti koji se provode na području Općine Nedelišće, a kojima se diči lokalna vlast, gotovo su u potpunosti realizirani zahvaljujući Vladi RH. Istovremeno, lokalni projekti koje vode lokalni političari (npr. stadion SRC Trate, dvorana MESAP-a, problem ATONA, i slično) propadaju i ne rješavaju se. Usprkos velikim predizbornim obećanjima, nijedan od općinskih problematičnih projekata nije riješen.”

Ivan Klekar, predsjednik HDZ-a Nedelišće

Povratak na naslovnicu…