Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ovih je dana raspisalo čak dva natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava, a koja su namijenjena prvenstveno nabavi informatičkih rješenja i opreme te izradi web stranica i web shopova.

Prvi natječaj su tzv. WWW vaučeri za MSP-ove kojima je cilj potaknuti MSP-ove na primjenu i poboljšanje mrežnih rješenja u prezentiranju i prodaji njihovih proizvoda i usluga.

Aktivnosti koje se mogu financirati kroz ovaj Poziv su:

  • izrada poslovnih web stranica
  • unapređenje poslovnih web stranica uključujući prilagodbu za mobitele i tablete
  • izrada i/ili unapređenje web shopa s implementacijom online metode plaćanja

Sredstva su definirana Operativnim programom “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. i za to je razdoblje osigurano 15.200.000,00 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj za hrvatske poduzetnike.

Iz EU fondova možete povući vaučer u vrijednosti od 15.000,00 do čak 100.000,00 kuna, ako ispunite sve uvjete Poziva.

Možete se kvalificirati za vrijednost vaučera koja pokriva maksimalno 85% vrijednosti troškova Vašeg projekta, a postotak ovisi o području u kojem se nalazite.

Drugi natječaj je “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“,  kojim se MSP-ovi na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva uključuju:

  • Izrada/razvoj/nabava IKT poslovnih rješenja namijenjenih optimiziranju poslovanja/poslovnih
    procesa/proizvodnje
  • Implementacija, prilagodba i integracija poslovnih rješenja s postojećim/novim IKT sustavom

U okviru ovog Poziva predviđena je alokacija sredstava od 53.200.000,00 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 80.000,00 kuna, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 1.000.000,00 kuna.

Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi:

  • za mikro i malo poduzeće 85 %
  • za srednje poduzeće 65 %

Na natječaj za vaučere možete se prijaviti već od 13. kolovoza 2018. godine, dok se prijave za IKT natječaj primaju od 21. kolovoza.

(nl)

Povratak na naslovnicu…