Do početka 20.-tog jubilarnog izdanja najkvalitetnijeg nogometnog turnira mlađih dobnih kategorija u regiji ostalo je mjesec dana, a u Dunjkovcu – Pretetincu već sada najavljuju kako će ovogodišnji Međimurec U-13 biti bez premca.

Naime, kako je objasnio predsjednik kluba domaćina i organizatora NK Međimurca Mišel Ganzer na turiniru će nastupiti rekordnih 16 ekipa iz 10 zemalja. Uz hrvatske klubove Dinamo, Hajduk, Varaždin, Osijek, Međimurje – Čakovec bit će tu i: talijanski FC Crotone, poljska Legia iz Varšave, Crvena Zvezda iz Beograda, makedonski Vardar iz Skoplja, budimpeštanski MTK, Sturm iz Graza, NK Maribor, Oxala i Fita Select iz Japana te naravno igrači domaćeg Međimurca.

“Glas o našem turniru proširio se diljem Europe, ali i Dalekog istoka. Nakon što je prošle godine jedan od sudionika bila Oxala iz Tokia, ove će im se pridružiti još jedan klub iz ja panske prijestolnice”, rekao je Ganzer i osvrnuo se na protekla dva desetljeća kontinuiranog održavanja turnira.

“Ni u snu ne bismo rekli da će turnir biti ovako značajan na svjetskoj sceni. Rasli smo iz godine u godinu. Svaki puta imali sve više ekipa, a one su bile zadovoljne našim domaćinstvom i onime što su ovdje doživjeli pa se redovito vraćaju” naglasio je i dodao kako će se zbog ovogodišnjih 16 ekipa turnir morati umjesto dva održavati tri dana.

Osim na igralištu Međimurca susreti će se igrati i na stadionu NK Nedelišća kojima klub iz susjednog Dunjkovca-Pretetinca najiskrenije zahvaljuje na suradnji.

Uz glavni turnir bit će održan i turnir na mantinele na malonogometnom terenu kraj igrališta u Pretetincu.

Njega organizira Škola nogometa Međimurec –Sloboda, a namijenjen je nogometnim školama iz Međimurja, ali i susjednih županija.

Taj turnir imat će pet kategorija: U-7, U-8, U-10, U-12 i U-14.

Riječ je o istim mantinelama na kojima se igra i Zimsko klupsko prvenstvo Međimurja u ATON.

Kako su poručili iz NK Međimurca ovako kompleksna organizacija ne bi bila moguća bez prave vojske volontera, ali i podrške koja pristiže sa svih strana.

„Moramo istaknuti angažman predsjednik Nogometnog saveza Međimurja i člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Mate Kljajića, međimurskog župana Matije Posavca i načelnika Općine Nedelišće Darka Danie. Oni, ali i brojni drugi pokrovitelji su nam pomogli da možemo izaći na kraj sa svim organizacijskim izazovima i na tome im velika hvala“ poručio je Ganzer.

“Na ovom turniru kroz godine zapažene role imali su brojni nogometaši, među njima i oni koji danas brane boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Praktički je postalo nepisano pravilo da ako igrač želi obući kockasti dres prije toga morao je odigrati važnu ulogu na turniru u Dunjkovcu –Pretetincu” kazao je prvi čovjek Međimurca.

20-ti po redu U-13 nogometni turnir bit će igran od 10. do 12 kolovoza na stadionima Međimurca i Nedelišća.

Kompletan raspored možete pogledati OVDJE.

Ovom prigodom, u zank obilježavanja dvadesetog jubileja, iz NK Međimurca pripremili su i kratak informativni bilten koji možete preuzeti OVDJE.

(foto:nkmeđimurec)

Povratak na naslovnicu…