U svibnju ove godine održat će se lokalni izbori za sve župane, gradonačelnike i načelnike u Republici Hrvatskoj. Danas smo saznali i ime prvog kandidata za novog načelnika Općine Nedelišće.

Kao kandidat, u 12:00 sati predstavljen je Matija Žugec, ispred Hrvatske demokratske zajednice. Mladi magistar ekonomije iz Slakovca, star 32 godine, kreće u pohod za načelnika najveće općine u Međimurju. Trenutno je zaposlen u organizaciji koja se bavi promocijom inovatora i inovatorstva.

U svojem inicijalnom govoru istaknuo je da: “Zaslužujemo više od dosadašnjih 20 godina zanemarivanja i neambicije za rast i razvoj općine. Mnogi projekti u Nedelišću, zbog neiskorištavanja sredstava EU, bili su samo mrtvo slovo na papiru.”

Među glavnim ciljevima istaknuo je: sjevernu obilaznicu Nedelišća, izgradnju nove osnovne škole, prenamjenu dvorane Mesapa u poduzetnički inkubator te izgradnju novog vrtića.

Kandidat za zamjenika načelnika bit će mu Ivan Klekar, poduzetnik iz Nedelišća.

Zanimljivost općine Nedelišće je u tome što je postojeći načelnik Darko Dania odustao od daljnje kandidature za načelnika općine, te pošao na pohod za mjesto zamjenika župana. Zbog nespojivosti funkcija, ne može se kandidirati za načelnika, pa će Općina Nedelišće svakako dobiti novog načelnika. (nl)

Povratak na naslovnicu…