Priopćenje Hrvatske demokratske zajednice prenosimo u cijelosti:

U samo mjesec dana kandidat za načelnika Općine Nedelišće Matija Žugec pokrenuo je rješavanje gorućih problema Općine Nedelišće koji se protežu 20 godina.

Početkom 4. mjeseca krenuli smo u predizbornu kampanju za lokalne izbore 2021. godine. Na predstavljanju programa smo nabrojili glavne projekte koje želimo realizirati u sljedeće 4 godine; obilaznica Nedelišće, izgradnja nove osnovne škole, izgradnja vrtića te prenamjena dvorane MESAP-a u poduzetnički inkubator, sufinanciranje kamatnih stopa investicijskih ulaganja za poduzetnike… Na samome predstavljanju rekli smo da ćemo u samo mjesec dana obići glavne dionike potrebne za realizaciju našeg programa i to smo napravili.

Održali smo razgovore za predstavnicima uprave HAMAG-BICRO-a i HBOR-a vezano na temu sufinanciranja kamatnih stopa za investicijska ulaganja za poduzetnike Nedelišća, gdje bi općina iz svog proračuna sufinancirala kamatne stope po HBOR-ovim programima 1. mladi, žene i početnici, 2. investicije privatnog sektora gdje su kamatne stope od 1,5% do 3%, a uz financiranje općine one bi bile još manje ili čak 0%.

Odradili smo i radni sastanak sa ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem gdje smo krenuli u rješavanje birokratski zavrzlama između općine i županije te mu prezentirali i sjeverni obilazni pravac koji nudi bolje i konkretnije rješenje prometa u Općini Nedelišće.

Podršku smo dobili i od ministrice poljoprivrede Marije Vučković sa kojom smo razgovarali o našim lokalnim LAG-ovima te problematici međimurskih poljoprivrednika vezano za bodovanje EU projekata naspram regionalne razvijenosti, koja će se ubrzo i promijeniti. Također smo se detaljno upoznali sa novim programima preko kojih će opet biti moguće povući EU sredstva za izgradnju novih vrtića putem mjera 7.4.1.

Razgovarali smo i sa ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom vezano za konačnu realizaciju i izgradnju nove osnovne škole jer Općina Nedelišće zaslužuje novu i modernu osnovnu školu sa svim preduvjetima za jednosmjensku nastavu i cjelodnevni boravak učenika.

Bili smo i u posjetu razvojne agencije SIMORA, gdje nas je ugostio direktor Mario Čelan. Ukratko nam je pokazao njihov poduzetnički inkubator gdje se smjestilo 47 start-up tvrtki koje razvijaju najbrže rastuću industriju u svijetu – gaming industriju. Uz njegovu pomoć i podršku takav primjer želimo preslikati i na MESAP.

U razgovoru sa ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom, pojasnio nam je mogućnosti općinskog sufinanciranja stambenih kredite te izgradnji stanova za mlade obitelji koje bi također općina sufinancirala. Ujedno smo prošli i temu dobivanja prostora oko jezera Kuršanec u vlasništvo općine sa rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa te pokretanja izgradnje marine.

Na kraju smo dobili i podršku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji je i sam izrazio želju i potporu da se jedna od najvećih općina u Republici Hrvatskoj konačno krene razvijati i napredovati.

Sve glavne dionike našeg programa smo obišli u samo mjesec dana, a sada pokušajte zamislite što sve možemo realizirati u Općini Nedelišće u 4 godine.„ – kazao je Matija Žugec.

HDZ – općine Nedelišće

Povratak na naslovnicu…