Početkom studenog 2021. trebalo se održati Državno prvenstvo mažoretkinja Mažoret saveza Hrvatske čiji su domaćin morale biti Mažoretkinje Nedelišća. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tjednu prije, prvenstvo nažalost nije moglo biti održano u standardnom obliku već su suci prvenstva putovali od dvorane do dvorane kako bi ocijenili umijeće mažoretkinja.

Nedelišćanke su se intenzivno pripremale sa svoja tri sastava, kadetkinjama, juniorkama i seniorkama, te su bile i više nego spremne pokazati svoje koreografije koje su uvježbavale skoro pa dvije godine, koliko se razvuklo razdoblje bez natjecanja u uvjetima pandemije.

Većini natjecateljica iz redova Mažoretkinja Nedelišća desio se najgori scenarij. Nekoliko su dana prije natjecanja juniorke, a dan ranije seniorke otpale iz natjecanja zbog previše samoizolacija, dok su kadetkinje ipak uspjele sudjelovati s nekoliko djevojčica manje iz istih razloga.

Boje Nedelišća branile su kadetkinje u kategoriji s pomponima te usprkos svemu osvojile 4. mjesto te odlična seniorka Ana Krnjak u solo kategoriji u kojoj je osvojila 5. mjesto.

Nakon teškog razdoblja za njih, djevojke su se dva tjedna kasnije ponovno okupile te organizirale fotografiranje i snimanje kako bi im za uspomenu ostale fotografije svih sastava i video snimke koreografija od koji neke nikad nisu niti će biti otplesane pred publikom.

Mažoretkinje Nedelišća su se presložile, formirale nove sastave za naredno razdoblje, a treniranje većine sastava su preuzele mlade snage što također znači da se dio stare uhodane ekipe trenerica nakon dugi niz godina oprostio od trenerske karijere. No, o tome nekom drugom prilikom.

Mažoretkinje Nedelišća otvaraju svoja vrata za nove članice!

Ovim putem pozivaju se sve zainteresirane djevojčice i djevojke starosti od 4 godine na dalje da se pridruže obitelji Mažoretkinja Nedelišća i svojim osmijehom u prepoznatljivim zelenim odorama predstavljaju Općinu Nedelišće i Međimurje. Upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća traju do kraja siječnja 2022., a svi zainteresirani za upis mogu se javiti na e-mail [email protected], u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća ili na brojeve 098/9323599 (Vedrana) i 099/5743527 (Ivana).

Povratak na naslovnicu…