Mažoretkinje Nedelišća već pet mjeseci aktivno provode svoj prvi EU projekt pod nazivom “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!”, projekt financiran sredstvima Europske unije u okviru programa Europske snage solidarnosti. U sklopu projekta organiziraju zanimljive i atraktivne besplatne radionice različitog karaktera za djecu i mlade od 4 do 25 godina.

Tijekom travnja i svibnja održana su četiri ciklusa plesnih i edukativnih radionica za djecu i mlade – Pompon radionica, Zaplešimo sambu, Radionica o prvoj pomoći i sportskoj pripremi te Hip-hop radionica. Sve su radionice održane uz vodstvo i organizaciju trenerskog tima Mažoretkinja Nedelišća te uz pomoć stručnjaka i educiranih voditelja s područja cijele Hrvatske i šire. Tako je pompon radionicu vodila nagrađivana trenerica i sutkinja Nataša Puhalo iz Mostara, radionicu sambe vodila je višestruka državna prvakinja, trenerica i koreografkinja Petra Jeričević iz Zagreba, dok su radionice za mlade trenere, asistente i sportaše vodili član HGSS-a i licencirani predavač Mario Musulin iz Varaždina te kineziolog i voditelj sportskih radionica Mario Bauer iz Preloga. Licencirane trenerice Mažoretkinja Nedelišća Kristina Bacinger, Lucija Novak i Ivana Hajdinjak također su vodile sve realizirane radionice za djecu najmlađeg uzrasta.

Sva četiri ciklusa radionica bila su izuzetno uspješna što dokazuju i ostvarene brojke! Na svim održanim radionicama u protekla dva mjeseca sudjelovalo je više od 200 djece i mladih različitih dobnih skupina s područja Općine Nedelišće, ali i šire.

Ove radionice bile su prilika djeci i mladima da se upoznaju s nekim novim i drugačijim oblicima plesa te da kroz koncept besplatnih radionica isprobaju različite plesne stilove koji im nisu dostupni u ovom kraju. Pravi pokazatelj uspješnosti ovog hvalevrijednog i inovativnog projekta upravo je broj uključenih polaznika koji iz radionice u radionicu raste, a također je sve više onih koji se uključuju, a nisu s područja Općine Nedelišće ili čak Međimurske županije. Isto tako, pozitivan pokazatelj zasigurno su i uvijek nasmiješena lica sudionika, njihovo oduševljenje kojem nema kraja te ponovni dolazak na nove radionice.

Upravo takva pozitivna povratna informacija Mažoretkinjama Nedelišća daje vjetar u leđa da i dalje vrijedno osmišljavaju i provode nove radionice. Stoga, mirovanja neće biti ni u ljetnim mjesecima za kada je planirana organizacija novih ciklusa radionica. Već ovaj vikend 4.6. organizira se Salsa radionica s poznatom plesačicom iz Zagreba – Natašom Pavićević dok se kroz mjesec srpanj i kolovoz planira održavanje folklorne radionice te edukativnih radionica za mentalno zdravlje i volontiranje kod mladih!

Sve najnovije informacije o održavanju radionica te izvještaje s istih možete redovito pratiti na društvenim profilima Mažoretkinja Nedelišća i projekta Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni, tj. 5,6,7,8, pleši! (Ivana Hajdinjak)

Povratak na naslovnicu…