U Novalji je od 17. do 19. svibnja 2019. održano Državno prvenstvo Mažoret saveza Hrvatske na kojem su zajedno s brojnim timovima iz cijele Hrvatske sudjelovale i Mažoretkinje Nedelišća. Nakon napornih priprema cijele sezone, trud se isplatio te su se Nedelišćanke okitile s nekoliko medalja i u Nedelišće donijele tri nova pehara. Mažoretkinje Nedelišća su se na prvenstvu predstavile s 4 natjecateljska sastava (mlađe kadetkinje, starije kadetkinje, juniorke i seniorke) u 8 natjecateljskih kategorija te s ukupno preko 70 mažoretkinja, čime su bile jedne od najbrojnijih grupa na natjecanju. Rezultatima su i više nego zadovoljne, a upravo su na ovom državnom prvenstvu postigle najbolji uspjeh ikad. Starije kadetkinje su u kategoriji štap osvojile srebro, kao i juniorke koje su se okitile s dva srebra i u pomponima i u kategoriji štap. Četvrtu medalju i to brončanu osvojile su Lara Šafarić i Rea Novak u kategoriji juniorke duo. Osim medalja, ostali rezultati su također odlični pa je tako seniorka Hana Novak u solo kategoriji osvojila četvrto mjesto, seniorke Tena Treska i Martina Železnjak bile su pete u duo kategoriji, a mlađim kadetkinjama u pomponima i seniorkama u kategoriji štap medalja je izmakla za dlaku te su bile odlične četvrte.

Prvenstvo je započelo tradicionalnim prijemom predvodnica i voditelja timova kod gradonačelnika Novalje, a nastavljen je sa svečanim otvaranjem i postrojavanjem svih sudionika prvenstva u raznobojnim odorama nakon kratkog defilea kroz centar mjesta. Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania je također podržao Mažoretkinje Nedelišća svojim dolaskom na otvaranje prvenstva. Mažoretkinje se ovim putem zahvaljuju i najboljim navijačima koji su ove godine bili i puno brojniji i glasniji što je zasigurno imalo veliku ulogu u odlično izvedenim koreografijama mažoretkinja.

Za mažoretkinje nema predaha pa tako najavljuju domaćinstvo turnira za mažoretkinje početnice 02. lipnja 2019. u dvorani NGC ATON u Nedelišću, a zatim kreću sa pripremama za brojne nastupe i putovanja koji slijede tijekom ljeta i već sada najavljuju 7. Mažoret kamp od 26. do 30. kolovoza 2019.

(vr)

Povratak na naslovnicu…