Mažoretkinje Nedelišća su u nedjelju, 4. veljače 2018. godine, ponovno sudjelovale na jednom od većih karnevala na Kvarneru, što je već postala tradicija za mažoretkinje u fašničko vrijeme. Nakon snježnog Nedelskoga fašnika u subotu, gdje su sa svim sastavima predvodile nikad veću međunarodnu povorku prepunu malih i velikih maškara, Mažoretkinje Nedelišća su u nedjelju otputovale na maškaranu povorku u sunčanu Crikvenicu.

Grupa od čak 80 malih i velikih mažoretkinja u maskama rasplesanih mišica bila je prava atrakcija u Crikvenici gdje su mišice plesale na čelu povorke i oduševile publiku. Mažoretkinje Nedelišća, osim u svojem Nedelišću, svake godine otputuju na jedan od poznatijih karnevala pa su tako proteklih godina sudjelovale na karnevalima u Rijeci, Samoboru, Lovranu, Senju i čak pet puta u Opatiji, a ove godine po prvi puta u Crikvenici gdje su uživale i u najljepšem svijetlu predstavile Nedelišće i Međimurje.

Mažoretkinje čeka još jedna fašnička povorka i to u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi gdje će sudjelovati najstarije seniorke, a nakon toga se vraćaju u zelene odore i počinju s pripremama za tradicionalni program „Mažoretkinje Nedelišća i gosti“ koji će se održati 11. ožujka u NGC ATON. (M)

Povratak na naslovnicu…