U srijedu, 16. svibnja 2018., u hotelu Panorama, održana je svečanost potpisivanja Ugovora prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju, a kojeg je s brojnim načelnicima, gradonačelnicima i županima iz cijele Hrvatske potpisala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Što se tiče Međimurske županije, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova će sufinancirat devetnaest projekata ukupne vrijednosti 3.250.000,00 kuna.

Na potpisivanju je bio i načelnik Općine Nedelišće, Darko Dania, budući da je projekt Općine Nedelišće jedan od projekata koje sufinancira Ministarstvo u iznosu od 100.000,00 kn, dok će Općina Nedelišće u projekt uložiti dodatnih 130.000,00 kn.

Radi se o projektu zamjene javne rasvjete i to na način da će se rasvjeta sa živom i natrijem zamijeniti led rasvjetom.

Planom zamjene predviđena je zamjena rasvjete uz županijsku cestu u Dunjkovcu i Gornjem Hrašćanu, te popuna 30 rasvjetnih tijela u Macincu.

Također, Općina Nedelišće je vlastitim sredstvima financirala postavljanje četiri rasvjetna stupa u Gornjem Kuršancu uz državnu cestu (nap. na raskršću skretanja u Gornjem Kuršancu prema mostu) budući da do sada tamo nije bilo nikakve rasvjete. (nl)