Nakon aktivnosti provedenih u vrtiću vezanih uz pisanje i slanje pošte, skupina “Sovice” posjetila je poštanski ured u Nedelišću 5. listopada 2018. godine. Nekima je to bio prvi posjet poštanskom uredu pa su sa zanimanjem pratili što se tamo sve radi.

13. listopada 2018. DV Zvjezdica sudjelovao je na općinskoj manifestaciji “Dani zahvalnosti za plodove zemlje” na Mesapu u Nedelišću. Skupina “Sovice” za tu je prigodu priredila kratki kulturno – umjetnički program. Na štandu su se prodavali kolači, a sav prikupljeni prihod je doniran udruzi Pogled iz Nedelišća.

16. listopada 2018. godine skupina “Sovice” posjetila je pekaru “Mura” u Nedelišću. Saznali su tko priprema kruh, kako izgleda pekara i pribor potreban za rad. Od domaćina pekara dobili su na poklon peciva, koja su i pojeli u obližnjem parku, uz igru!

19. listopada 2018. skupine ” Sovice” i “Gljivice” imale su izlet Turističkim vlakićem u Sveti Martin. Posjetili su gospođu Ružicu koja im je pokazala kako se mijesi i peče kruh. Posjetili su i Mlinarsku kuću, kao i izletište Goričanec gdje su hranili životinje. Poslužilo ih je i vrijeme pa su predivan sunčan dan proveli na svježem zraku, a kući su se vratili puni dojmova.

31. listopada 2018.obilježen je “Svjetski dan štednje” – povodom tog dana skupina “Sovice” posjetila je PBZ banku u Nedelišću i izradila svoje kasice.

Mjesec hrvatske knjige obilježili su posjetom Knjižnici Nikola Zrinski Čakovec 9.studenog 2018.

Svoj su se djeci svidjeli prostori knjižnice gdje su vidjeli mnoštvo zabavnih slikovnica, knjiga i drugih didaktičkih pomagala, a domaćica teta Helena im je pričala što se sve u knjižnici radi i tko ih sve posjećuje.

“Sovice” su najstarija skupina u DV Zvjezdica pa i u narednim tjednima možemo očekivati mnoštvo događanja iz njihove skupine.

(lb)

Povratak na naslovnicu…