Na samom početku adventa, u subotu 26. studenog 2022. održan je Božićni mažoret turnir u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske. Domaćin natjecanja su bile Mažoretkinje Općine Dubrava, a na natjecanju je sudjelovalo oko 200 mažoretkinja iz Samobora, Krašića, Daruvara, Nedelišća, Male Subotice, Vrbovca i Dubrave.

Tridesetak članica iz dječjeg sastava, kadetkinja i juniorki Mažoretkinja Nedelišća otplesalo je unaprijed zadane koreografije u solo i formacijskoj kategoriji, a koje su uvježbale u vrlo kratkom roku sa svojim trenericama Barbarom Pleh, Dorom Toplek, Emili Hunjadi, Anom Šegović te Hanom Novak. Većini je to bilo prvo natjecanje ikada pa su cure i više nego zadovoljne rezultatima.

U kategoriji starije kadetkinje solo osvojena je jedna bronca, 3 srebra i jedno zlato koje je pripalo Tanji Braniša. Starije kadetske formacije su osvojile dvije bronce i jedno srebro, a mlađa kadetska formacija broncu. Juniorska solerica Anja Šnajcer kući je ponijela zlato, dok su formacije zavrijedile jednu broncu i jedno zlato. Bravo za sve natjecateljice!

Mažoret turnir ovakve vrste organizira se već nekoliko godina, a namijenjen je mladim mažoretkinjama te početnicama, a kako bi se pripremile za buduća “prava” natjecanja državne razine na kakvima također redovito sudjeluju Mažoretkinje Nedelišća.

Ovim putem mažoretkinje za kraj godine najavljuju i svoj najljepši božićno-novogodišnji program pod nazivom Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća koji će se održati u dvorani OŠ Nedelišće u subotu, 17. prosinca 2022. s početkom u 17h. Svi ste dobrodošli!

Povratak na naslovnicu…