Do početka najjačeg turnira dječaka u kategoriji U-13 u ovom dijelu Europe ostalo je još mjesec dana, a organizatori u Nogometnom klubu Međimurec iz Dunjkovca/Pretetinca potvrdili su svih 16 ovogodišnjih sudionika. Predsjednik kluba i organizacijskog odbora Mišel Ganzer rekao je kako će 21. po redu izdanje turnira imati 16 sudionika iz deset zemalja: Japana, Austrije, Češke, Poljske, Švedske, Švicarske, Srbije, Crna Gore, Italije i šest ekipa iz Hrvatske.

Ganzer je objasnio je kako će se turnir održati tijekom tri dana, od petka 16. do nedjelje 18. kolovoza na dva igrališta; Međimurca u Pretetincu/Dunjkovcu i Tratama u Nedelišću. Ekipe će biti podijeljene u četiri skupine, a u eliminacijsku fazu plasirat će se dvije najbolje ekipe iz svake skupine. Uz turnir će biti organizirane i brojne popratne manifestacije koje će bi objavljene na skorašnjoj konferenciji za medije. Zahvalio brojnim pokroviteljima i podupirateljima turnira: Hrvatskom nogometnom savez, Međimurskom nogometnom savezu i njegovom predsjedniku Mati Kljajiću, Nacionalnom gimnastičkom centru ATON na ustupljenim mantinelama, Međimurskoj županiji i župani Matiji Posavcu, Općini Nedelišću i načelniku Darku Danii, brojnim sponzorima, ali i volonterima bez kojih ovakav veliki organizacijski izazov ne bi mogao biti položen.

Istaknuo je kako su tijekom godina kroz turnir prodefilirali brojni nogometaši koji su napravili značajne karijere u klubovima i nacionalnim reprezentacijama. Ganzer je podsjetio kako su igrači koji su činili okosnicu reprezentacije u Rusiji 2018. u svojoj mladosti nastupali na ovom turniru i ostavili značajan trag, a riječ je o: Ivanu Perišiću, Ivanu Striniću, Marku Pjaci, Josipu Pivariću, Lovri Kaliniću, Andreju Kramariću i Mateu Kovačiću koji je 2005. bio proglašen najboljim igračem turnira. O tom podatku oglasio se i izbornik Zlatko Dalić, ali njegovo obraćanje nogometnoj javnosti bit će samo jedno od iznenađenja koja su pripremili u NK Međimurcu.  Turnir će i ove godine biti održan pod pokroviteljstvom HNS-a i licenciran je od UEFA-e.

(NK Međimurec, Mišel Ganzer, predsjednik)

Povratak na naslovnicu…