U četvrtak, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe, Macinec obilježava svoj dan te svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. I ove godine, 22. put po redu, za sve mještane i mještanke tradicionalno se organizirana velika proslava. Vijeće mjesnog odbora Macinec i NK Centrometal Macinec pozivaju sve da se i ove godine odazovu proslavi i uživaju u duhovnom, kulturnom, zabavnom i sportskom programu.

Tradicionalno, s početkom u 11,00 sati održati će se Sveta misa u Crkvi pohoda bl. Djevice Marije, a nakon toga i mimohod do Sportskog doma. U 12,00 sati započinje svečani program, a od 13,30 sati podjela ručka za sve posjetitelje. Nakon ručka očekuje vas izložba u spomen na dr. Ivana Novaka i 100. obljetnice odcjepljenja od mađarske države, te otvorenje Sportskog doma.

U programu još nastupaju Mažoretkinje Nedelišća, KUU Seljačka sloga Nedelišće, grupa Male macinčanke i macinčari, te plesačice iz Udruge za kulturu orijentalnih plesova OrientArt Varaždin. U popodnevnim satima održava se nogometna utakmica i sportske igre, dok vas od 20,00 sati očekuje ples i pjesma uz sastav Mirko Švenda Žiga.

(tz, foto Dan Macinca 2018. godine)

Povratak na naslovnicu…