Općinsko vijeće Općine Nedelišće zasjedalo je na svojoj 24. sjednici u utorak, 30. lipnja 2020. Poštujući epidemijske preporuke, vijećnici su zasjedali u multimedijskoj dvorani Mesapa u Nedelišću.

Vijećnici nisu iskoristili aktualni sat za postavljenje pitanja, dok je načelnik Darko Dania to vrijeme iskoristio da obavijesti vijećnike o vlastitom i stavu mnogih sugrađana vezanom uz otvaranje kockarnice u Nedelišću.

“I osobno kao načelnik i u ime većine građana želim vas obavijestiti da smo nesretni što se u Nedelišću otvorila kockarnica. Općina Nedelišće nije dobila ni jedan upit, niti je dala ikakvu suglasnost za to. Na moj upit institucijama kako to da je otvorena kockarnica, rečeno mi je da Ministarstvo financija izravno daje suglasnost za otvaranje kockarnica. Po novom zakonu bi to moralo biti udaljo više od 500 metara od vrtića, a ova se kockarnica nalazi na potezu između dva vrtića između kojih nema ni kilometar zračne linije. Mi smo tu kao vijećnici, kao građani, nemoćni, ali želim poslati poruku građanima o našem nezadovoljstvu” – istaknuo je D. Dania.

Vijećnik Ivan Klekar je rekao kako cijeni načelnikov izraz nezadovoljstvo i uputio je prijedlog: “Predlažem da uz kockarnicu, tu tvornicu nesreće, napravimo pješačku zonu. Bilo bi dobro da se uz prostor parkirališta oformi zona u koju vozači automobila neće moći stati sa strane kao što sada staju.”

Načelnik je o tome već razgovarao s Policijskom upravom međimurskom pa će na tom lokalitetu biti postavljene sigurnosne kamere, što zbog raskršća, što zbog sigurnosti kockarnice. Inicijativu da se, primjerice, postave žardinjere s cvijećem je podržao i realizirat će je u najskorije vrijeme ukoliko je ona u skladu s važećim propisima. (on)

Povratak na naslovnicu…