U ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine, održane su Završne konferencije tri projekta koje Općina Nedelišće provodi u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Održavanjem konferencija označen je završetak energetske obnove zgrade općinske uprave u Nedelišću te sportskih domova Slakovec i Macinec, sufinancirane pozivima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a za čiju su realizaciju osigurana bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

Načelnik Darko Dania iznio je osnovne podatke o vrijednosti projekta, kao i načinu financiaranja, dok je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar iskazao zadovoljstvo provedenim projektima. Realizaciju ovih projekata pohvalila je i međimurska saborska zastupnica Bernarda Topolko.

Ukupna vrijednost projekta obnove zgrade općinske uprave u Nedelišću iznosi 1,17 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj oko 370 tisuća kuna. Ostvarit će se ušteda od 70,93 posto, a zgrada iz energetskog razreda D prelazi u energetski razred B.

Provedbom projekta energetske obnove zgrade sportskog doma Slakovec ukupne vrijednosti 790 tisuća kuna ostvarit će se ušteda od 75,55 posto u odnosu na potrošnju energije prije provedbe mjera energetske obnove, a zgrada iz energetskog razreda F prelazi u energetski razred B. Za realizaciju ovog projekta bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 326 tisuća kuna.

Mjere energetske obnove zgrade sportskog doma Macinec ostvarit će uštedu energije od 58,07 posto. Ukupna vrijednost radova iznosi više oko 1,27 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj oko 463 tisuća kuna, a zgrada iz energetskog razreda E prelazi u energetski razred C.

(Općina Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…