Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, našla se na dnevnom redu i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Ova odluka je uvjetovana zakonom, a po sadržaju je vrlo slična već u javnosti dosta diskutiranoj odluci koju je donio i Grad Čakovec.

U Općinskom vijeću Općine Nedelišće ova točka je prošla bez rasprave o kućnim ljubimcima, međutim vijećnik mr.sc. Franjo Cimerman upozorio je na članak 29. kojim Općina daje ovlast komunalnom redaru da ulazi u prostore i prostorije u kojima se drže kućni ljubimci te kontrolira provođenje Odluke.

Vijećnik Cimerman upozorio je da je navedena odluka u suprotnosti s Ustavom Republike Hrvatske koji u članku 34. jasno kaže da je dom nepovrediv i da samo sud može obrazloženim pisanim nalogom odrediti ulazak u nečiji privatni prostor. Odluka Općine ne smije biti u suprotnosti sa zakonima, a kamoli sa ustavom.

Ovu primjedbu načelnik Darko Dania je prešutio, pa je ista stavljena na glasovanje i izglasana je vladajućom većinom. (nl)

Povratak na naslovnicu…

 

GDPR računalni program za usklađivanje

Računalni program na hrvatskom jeziku za jednostavno i brzo usklađenje s GDPR-om