U sklopu svojeg projekta “Mjesec ekologije – Sajam cvijeća” danas se 8. svibnja 2019. godine na čak dvije lokacije održao jubilarni 5. Sajam cvijeća 2019. u organizaciji Udruge žena Pretetinec.

Na prepunim šarenim štandovima mogli ste naći sadnice ljetnica i trajnica te začinskog bilja koje je i ove godine Udruga nabavila od OPG Zlatko Lilek iz Kapele Podravske. Mnogobrojni kupci, mahom domaćice koje još nisu nabavile cvjetne sadnice na prijašnjim sajmovima, pohrlile su članicama Udruge po svoje primjerke te tako podržale ovaj hvalevrijedni projekt Pretetinčanki.

I ove se godine Udruzi u projektu pridružila Područna škola Dunjkovec, čiji su se učenici na Sajmu predstavili svojim eko-rukotvorinama koje su nudili na štandovima, a čiji prihod ide za nabavu novih edukativnih materijala. Tom je prigodom, kao i uvijek do sada, Udruga žena Pretetinec školi donirala cvjetne sadnice za uređenje školskog dvorišta, a na školske klupe su stigli letci i mini kante za otpad koje je velikodušno, na zamolbu Udruge, donirao ČAKOM.

Uvod u Sajam bio je u utorak, 7. svibnja predavanjem za učenike 3. i 4. razreda profesorice Monike Cindrić na temu “Voda je život”, slijedi uređenje Pretetinca sadnjom cvijeća, a projekt završava 18. svibnja posjetom međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart u Zagrebu. Prikupljene donacije iskoristit će se za daljnje aktivnosti Udruge koja nikada ne miruje i uvijek nas iznova iznenadi zanimljivim idejama i projektima.

(lb)

Povratak na naslovnicu…