Prijedlogom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće, Općinsko vijeće Općine Nedelišće imenovalo je koridor UK 15 u Nedelišću – Ulicom Antuna Mutvara. Članovi Udruge predložili su i prikladno otvorenje Ulice u sklopu obilježavanja Dana Općine Nedelišće – “30 dana za 30 godina”.

U utorak, 6. lipnja okupili su se članovi Udruge, roditelji i obitelj pokojnog nedelišćanskog heroja i predstavnici općinske uprave na čelu s načelnikom Nikolom Novakom. Načelnik je održao prigodni govor u kojem je istaknuo doprinos Antuna Mutvara, koji je kao službenik policijske uprave, sudjelovao u obrani Vukovara i Borovog naselja gdje je zarobljen sa svojim suborcima i nažalost, u svoje se Međimurje i Nedelišće nikad nije vratio. Načelnik je istaknuo da ulica nosi njegovo ime u znak poštovanja prema njegovoj žrtvi, ali i prema našoj prošlosti i svim našim junacima.

S obzirom da se ovime kreće u veliko proširenje Nedelišća na prostoru Zavrtja, simbolički je i prva ulica dobila ime po osobi koja je pridonijela što mi danas živimo slobodni i u vlastitoj državi. Načelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u izgradnji, a budućim stanarima poželio sretan i ugodan život. (on)

Povratak na naslovnicu…