U dvorani Gradski vrt u Osijeku, 02.06.2023. god. održano je Prvenstvo Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici, na koje su nastupile i gimnastičarke GK Nedelišće Tijana Korent i Lea Ružić. Svojim odličnim nastupima osvojile su dvije medalje. Nakon zlatne medalje na Svjetskom kupu u Varni, Tijana Korent bila je najbolja i na ovom državnom prvenstvu osvojivši 1. mjesto i zlatnu medalju, dok je njezina klupska kolegica bila 3. na gredi. Lea je nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta, ove godine učinila korak više i osvojila brončanu medalju.

Tijana Korent koja je prošlog vikenda na Svjetskom kupu u Varni osvojila zlato na preskoku, danas je čak 16. put osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske. Treći put u nizu u Osijeku je prvakinja na preskoku (12.983).

“Šesnaest seniorskih zlata zvuči puno, ali ne osjećam se tako „staro“. Uvijek mi je drago nastupiti na Državnom prvenstvu, taj naslov državne prvakinje svima znači. I meni i mom klubu. Uvijek mi je drago donijeti doma još jednu medalju. Nije mi bio problem nakon Varne doći na PH. Osjećam se dovoljno spremno da to odradim, a za mene je natjecanje – natjecanje. Nisam do sada radila prevelike rangove između natjecanja jer svaki put, gdje god dođem, cilj mi je odraditi svoje skokove, bilo to na PH, Svjetskom kupu ili Svjetskom prvenstvu. Ovo mi je dobar način da isprobam skokove, a pogotovo sada kada nas u istoj dvorani već sljedećeg tjedna čeka Svjetski kup. Bit će mi to treći vikend za redom da se natječem, nadam se da ću ponovno dobro odraditi svoje skokove” – rekla je Tijana nakon nastupa.

“Velike čestitke našim gimnastičarkama kojima želimo još puno uspjeha na predstojećim natjecanjima. Naravno, velike čestitke i njihovom treneru Ričardu Crnjcu” – poručuju iz Gimnastičkog kluba Nedelišće. (gkn)

Povratak na naslovnicu…