Nakon što je prošle godine Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća organizirana samo za uži krug ljudi, u Nedelišću se protekle subote ponovno održala pred punom dvoranom osnovne škole. Jedan od najljepših božićno-novogodišnjih programa obuhvatio je niz plesnih točaka, videa te poneko iznenađenje za publiku, a za što je zaslužno 100 mažoretkinja i tim od ukupno 12 trenerica, asistentica i članica upravnog odbora Udruge. Program je realiziran uz sufinanciranje Općine Nedelišće i Međimurske županije, a okupljenima se obratio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak.

Na Plesnoj čaroliji zaplesali su svi sastavi Mažoretkinja Nedelišća, mažoret vrtić (trenerica Barbara Pleh), dječji sastav (trenerica Dora Toplek), kadetkinje (trenerice Emili Hunjadi i Ana Šegović), juniorke (trenerica Hana Novak) i seniorke (trenerica Lucija Novak), s koreografijama koje su pripremale posljednjih dva mjeseca. Kao gosti nastupili su svirači iz Puhačkog orkestra općine Nedelišće koji su sa seniorkama izveli svjetleću točku u mraku.

Mažoretkinje su tijekom blagdanskog programa već tradicionalno dodijelile priznanja za 5, 10, 15 i velikih 20 godina članstva u Udruzi, a prikazana je i retrospektiva rada za 2022. godinu koja je za cure bila intenzivna kao i u predpandemijskim godinama. Ponovno je dodijeljena nagrada za najuzorniju mažoretkinju za plesnu sezonu 2021./2022. i to seniorki Rei Matovini. Kroz emotivne video materijale, djevojke su se oprostile od cura koje su završile svoju plesnu karijeru u seniorskom sastavu.

Prikazan je i pregled svih aktivnosti koje su tijekom godine provedene kroz njihov prvi EU projekt „Plesnom se pokreni, na zdravlje bolje okreni!“ na koji su posebno ponosne, a na temu spomenutog projekta kao zadnja točka izvedena je vesela zajednička plesna točka svih mažoretkinja.

Nakon posljednje plesne točke sve prisutne je razveselio Djed Mraz koji je mažoretkinjama podijelio poklone za kraj 2022. godine, a voditeljica programa Lana Meštrić je svima u ime mažoretkinja, trenerica i cijelog vodstva Udruge mažoretkinja Nedelišća zaželjela mirne, radosne i blagoslovljene blagdane te uspješnu i pozitivnu 2023. godinu.

Povratak na naslovnicu…