Robotičari Udruge žena Slakovec su u subotu, 11. 6. 2022., posjetili Tehničku školu Čakovec u sklopu Dana otvorenih vrata TŠČ-a. Zajedno su sa svojom mentoricom i profesoricom u Tehničkoj školi Čakovec, Matejom Šafarić Novak, obišli školu.

U centru robotike učenik David Blažeka, zajedno sa profesorom Markom Markulijom, prezentirali su robota s kojim su, zajedno s još jednim učenikom Davidom Hermanom, ove godine osvojili prvo mjesto na prestižnom natjecanju WorldSkills Croatia. Također, robotičare su upoznali i sa ostalim završnim radovima učenika Tehničke škole Čakovec iz područja robotike. Najzanimljivije im je bilo isprobavanje VR naočala kojima su vidjeli vožnju autića daljinskim upravljanjem.

Nakon centra robotike, posjetili su centar strojarstva gdje su isprobavali razne uređaje za mjerenje. Na kraju su pogledali i ostale aktivnosti u školi, a u nekima su i sudjelovali. Tako su zavrtjeli kolo sreće kod profesorica hrvatskoj jezika, okušali se u tomboli kod profesorica stranih jezika, probali složiti Rubikovu kocku kod profesora STEM područja, odigrali partiju šaha koji je rezultat završnog rada, odslušali bend škole te sudjelovali na sportskom poligonu.

“Srdačno zahvaljujemo ravnatelju Tehničke škole Čakovec, Draženu Blažeki na lijepom gostoprimstvu te svim profesorima i učenicima koji su nas vodili kroz školu te pokazali brojne radove i predstavili opremu.” – poručuju robotičari UŽ Slakovec. (Mateja Šafarić Novak)

Povratak na naslovnicu…