Turistička zajednica Općine Nedelišće i ove se godine odazvala na poziv Grada Vodnjana na manifestaciju pod nazivom ‘Dani mladog maslinovog ulja’. Ovaj međunarodni događaj, trinaesti po redu, mjesto je gdje se predstavljaju izlagači iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije, sa svojim najboljim proizvodima. Među brojnim promotorima, našla se i Turistička zajednica Općine Nedelišće – svojim cekerima.

Vrijedne pletilje kroz tri dana prezentirale su posjetiteljima kako iz obične komušine nastaje ovaj simbol Međimurja, te je svatko imao prilike i sam uzeti modlu i ‘luščije’ u ruke. Bučino ulje ili kako mu mnogi tepaju ‘crno zlato’ također se našlo na izložbenom djelu štanda, gdje je bila omogućena degustacija raznih proizvoda od bučinih koštica. Poznato je kako na području Nedelišća postoji velik broj OPG-ova, a jedan koji se uspio istaknuti svojim proizvodima je svakako i OPG Preložnjak koji je poznat po svojim chilli začinima koji su također bili izloženi. Dodatnom WOW efektu doprinijeli su i mali Maxići – mini tamburaši koje su nesebično posudili za ovu prigodu članovi udruge Maxenca.

Cijela manifestacija odlična je prilika za sklapanje suradnje, kako između Turističke zajednice i Općine, tako i gospodarstvenika koji su pripremili materijale kako bi se posjetitelji mogli informirati.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su se odazvali; Centrometal Macinec, Kuća za odmor ‘Čarolija’ Slakovec, Uljara Poljoposavec i Bačvarija Pozvek iz Dunjkovca, OPG Preložnjak iz Nedelišća, Udruzi ‘Maxenca’ iz Macinca i Udruzi žena Nedelišće.
(TZ Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…