Na današnji je dan Zeleni tim na čelu sa Karlom Resslerom, našom dragom međimurkom i građankom Sunčanom Glavak, Marijanom Balić, Stjepanom Ribićem, Danijelom Marušićem i Stjepanom Adanićem posjetio Međimursku županiju. Dobrodošlicu na predivan sjever Hrvatske omeđen Murom i Dravom pružio im je gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, ministar gospodarstva Darko Horvat, predsjednik uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec i mladež HDZ-a Međimurske županije.

U prijepodnevnim su satima obišli grad Čakovec središte Međimurske županije, družili se te razgovarali s građanima kako bi im približili svoje stavove, planove te buduće, a i prošle aktivnosti. U 11 sati prisustvovali su misi u crkvi sv. Nikole čija povijest seže sve do bana Nikole Zrinskog. Nakon toga posjetili su atrij staroga grada, znamenitost i diku Međimurske županije, koji se obnavlja fondovima Europske unije. Prednosti financiranja EU vidljiva su i na drugim projektima kao što je dječji vrtić u Maloj Subotici koji je sufinanciran sredstvima EU u iznosu od 5 milijuna kuna i dječji vrtić u Prelogu koji je sufinanciran u iznosu od 6,7 milijuna kuna. Na dobrobit međimurske djece, uz spomenute, sufinancira se još 8 dječjih vrtića u iznosu od oko 20 milijuna kuna. I kao što šećer biva na kraju, u ovom je slučaju to bilo cvijeće pa su kandidati za kraj posjetili obližnji sajam cvijeća u Prelogu gdje su se podružili i s mještanima spomenutog grada.

Cijeli dan protekao je u ugodnom i pozitivnom okruženju dragih Međimuraca koji, kao i Zeleni tim, žele za Hrvatsku najbolje. To znači podići je za jednu stepenicu više vodeći je pritom do jednog boljeg i razvijenijeg područja koje će biti dom svima nama, a koji će, naravno, biti vođen adekvatnim, pravim i sposobnim ljudima Hrvatske demokratske zajednice.

(sponzorirani članak, HDZ MŽ)