Robotičari Udruge žena Pretetinec priveli su još jednu sezonu kraju. 2020./2021. bila je najizazovnija sezona do sada budući da su mlađi robotičari sudjelovali u dva projekta, a za njih se spremali ili sami kod kuće ili online s mentoricon Matejom Šafarić Novak.

U robotičkom natjecanju Croatian Makers liga, koju organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), robotičari Udruge sudjelovali su petu godinu zaredom. U ukupnom poretku sezonu su završili na 4.mjestu, dok je jedan od njihovih natjecatelja, Borna Ladić, u čak dva kola lige bio prvi!

U projektu Generacija NOW, u organizaciji IRIM-a i HT-a, robotičari su sudjelovali sa svojim izumom – Super Marica. Radi se o robotu kojega su programirali da vozi stazom Dječje biciklijade, naprepoznatljivijeg projekta Udruge žena Pretetinec. U projektu su sudjelovali Borna Ladić, Magdalena Kirić, Klara Kirić i Nikša Dovečer. Video uradak možete pogledati ovdje https://izradi.croatianmakers.hr/projekti/super-marica/

Vrijeme je za ljetni odmor, a najesen se nastavljaju robotičke radionice za osnovce i svi ste pozvani da se prijavite. (lb)

Povratak na naslovnicu…